IT4Kids & Sportcampus Traiectum slaan de handen ineen

Stichting IT4Kids verbindt zich als eerste partner aan Sportcampus Traiectum. Samen met Traiectum zet IT4Kids zich het komende jaar in om de sportkansen voor kinderen te vergroten.

IT4Kids is de eerste partner die zich aan de Sportcampus Traiectum verbindt. IT4Kids is een stichting die afgeschreven hardware van bedrijven inzamelt en de waarde hiervan schenkt aan goede doelen die zich inzetten voor structurele sportkansen voor kinderen die deze om financiële of fysieke uitdagingen anders niet hebben. Zo werkt IT4Kids al samen met FC Utrecht en andere sportorganisaties om kinderen in beweging te krijgen.

Samen met IT4Kids zal Sportcampus Traiectum zich 10 weken lang inzetten om een groep kinderen tussen de 6 en 8 jaar oud, die nog niet op een sport zitten en hiervoor zelf niet de financiële middelen hebben, de kans te geven om gebruik te maken van een speciaal multi-sportlidmaatschap. Hiermee kunnen de kinderen bij alle vijf de Traiectum-clubs verschillende sporten uitproberen en leren zij welke sport het beste bij hun past. Op 12 mei 2023 is het multi-sportlidmaatschap van start gegaan en de eerste sportsessie was gelijk een groot succes!

Sportcampus Traiectum is trots dat IT4Kids aansluit om samen kinderen te helpen om hun (sport-)talent binnen Traiectum te ontdekken. Ieder kind moet namelijk kunnen participeren in sport en spel. Hierbij komt het belang van het stimuleren van breed motorische ontwikkeling bij jonge kinderen, dat middels dit multi-sportlidmaatschap mogelijk is. 

‘Er is een goede match tussen IT4Kids en Traiectum op het gebied van sport, milieu en gezondheid.’ Aldus Evelyn Kleij, Partnership & Project manager bij IT4Kids. ‘Fijn dat we met het multi-sportlidmaatschap financieel kwetsbare kinderen de kans geven om diverse sporten te ervaren en zo te laten ontdekken welke sport ze écht leuk vinden. Door op deze manier de structurele sportkansen voor deze kinderen te kunnen faciliteren, ontwikkelen ze skills4life die zo belangrijk voor ze zijn.’

Heb jij een vraag over het multi-sportlidmaatschap bij Sportcampus Traiectum of de samenwerking met IT4Kids? Stuur dan een mail naar info@sportcampusutrecht.nl