IT4Kids verwelkomt Sc.Tiger als nieuwe Friend van IT4Kids!

Data omzetten in informatie, dat is waar Sc.Tiger bedrijven bij helpt. Chander Baktawar en Rakesh Baktawar zijn hun data IT-bedrijf in 2020 gestart. De broers hebben grote ambities met hun business, maar willen ook zeker een maatschappelijke bijdrage leveren. Sinds oktober zijn ze Friends of IT4Kids en dragen ze structureel bij aan het creëren van duurzame sportkansen voor kinderen die hier niet de financiële of fysieke mogelijkheid voor hebben. Wij spraken Chander over zijn jeugd, de business en IT4Kids.

Sc.Tiger heeft experts in huis op het gebied van business intelligence, data analyse en data engineering. Het bedrijf is sinds 2020 hard gegroeid, maar dit is niet ten koste gegaan van de kwaliteit. Ze willen groeien, maar zijn oplettend dat het niet ten koste gaat van de mensen. Chander: “Onze mensen zijn altijd het belangrijkste binnen Sc.Tiger, daar ligt de focus. Onze why is hierop gericht, hoe kunnen wij onze mensen in staat stellen om hun potentieel te ontdekken en te activeren. Hiervoor ontwikkelen wij continu aan onze Learning & Development programma.”

 

Zekerheid, betekenis, variatie en connectie voor groei

“Iedereen die bij ons komt werken krijgt een omgeving met zekerheid, betekenis, variatie en connectie. Met als uiteindelijke resultaat; groei. En dit sluit heel mooi aan bij IT4Kids. Variatie is misschien wat lastiger, maar door kinderen een duurzame sportkans te geven krijgen ze ook een bepaalde zekerheid, betekenis en connectie door middel van sport. Hierdoor groeien en ontwikkelen de kinderen. Daar zie ik veel raakvlakken.”

 

Lid zijn van een voetbalclub was niet mogelijk

“IT4Kids vind ik een hele mooie stichting en dat komt deels doordat ik het zelf als kind heb meegemaakt. Als kind kwamen wij niets te kort, maar we hadden het niet breed. Wat mij is bijgebleven, is dat ik in mijn basisschoolperiode aan mijn moeder vroeg of ik mocht voetballen op een club net als mijn vrienden op school. Het antwoord was helaas nee en met de wijsheid van nu weet ik dat het geld er simpelweg niet voor was. 

 

Ik was timide en bij een confrontatie was mijn reactie dat ik dichtklapte, vooral als er contact gemaakt werd. Op mijn 16e wist ik dat ik daar iets mee moest doen. Sporten was pas mogelijk toen ik dit zelf kon bekostigen, maar een zetje werd gegeven door mijn oude stagebegeleider Frans Du Prée. Zijn zonen deden Kyokushin karate en ik kreeg de mogelijkheid om een keer mee te doen en ik was meteen verkocht. Een vorm van karate die ‘full contact’ wordt beoefend. Op de mat wordt geen enkele vorm van timide geaccepteerd. Waardevolle lessen en een leerzame periode. Achter onze angsten, liggen vaak onze grootste kansen. Rakesh haakte later aan. Wij hebben het vaak over hoe dit ons gevormd heeft.”

 

Er was een moment waar ik één van mijn leraren vroeg of ze wel eens op straat hadden moeten vechten. Zijn antwoord was dat de essentie van karate niet is dat je moet vechten, maar dat je dusdanig zelfvertrouwen ontwikkeld, zodat je dat niet hoeft te doen. Een contradictie, maar het werkte wel. Dit is mij altijd bijgebleven. Sporten gaat niet alleen om het bewegen, maar ook wat er in je hoofd gebeurt.

 

Kinderen kunnen alleen maar beter worden van sport

“Er is niets mooiers dan maatschappelijk bezig te zijn. Met Sc.Tiger hadden we dit eigenlijk voor 2023 op de planning staan, maar het was nu financieel al mogelijk. Dus waarom zouden we dan wachten? IT4Kids volgen wij al langer en ik weet niet of er iets hogers is dan kinderen bij de ontwikkeling en hun bijbrengen het beste uit zichzelf te halen. Dat je de kinderen iets, in dit geval sport, mee kan geven waar ze alleen maar beter van kunnen worden. Het is een prachtige stichting en met Sc.Tiger steunen wij IT4Kids maar al te graag.”


Wil je net als 
Sc.Tiger structureel bijdragen aan duurzame sportkansen voor kinderen met een financiële of fysieke uitdaging? Word Friends of IT4Kids, bekijk hier de opties