Levi Rigters start 1-op-1 bokstraject om jongeren met mentale problemen te helpen!

Meer en meer jongeren lopen tegen mentale problemen aan. Maar liefst 1 op de 3 jongeren heeft mentale klachten. Een groeiend probleem wat gecreëerd wordt door een samenleving die hoge eisen stelt aan jongeren in de vorm van prestatiedruk en een groot beroep doet op zelfredzaamheid. Jongeren ervaren hierdoor veel stress. Daarnaast zien we veel jongeren die eenzaam zijn en daardoor meer kans hebben op mentale klachten. In de European Mental Health Week start IT4Kids ambassadeur, Levi Rigters, in samenwerking met MIND US, een prachtig project om jongeren mentaal te helpen.

Door middel van een reeks 1-op-1 boks trainingen gaat kickbokskampioen Levi Rigters jongeren met een mentale uitdaging helpen. Hij doet dit vanuit eigen ervaring. Het kickboksen heeft Levi ook op jonge leeftijd geholpen. “Ik was een vervelende puber, mijn ouders waren gescheiden en dat reageerde ik vooral thuis af. Ik maakte vaak ruzie en was zeker niet de makkelijkste. Het kickboksen zorgde ervoor dat ik veel rustiger werd, want ik kon mijn energie en frustraties kwijt in de trainingen. Ik leerde discipline hebben en dat hard werken beloond wordt.” 

Met het project dat gefinancierd wordt door IT4Kids, wil hij jongeren met een mentale uitdaging helpen. “Sport heeft mij zoveel gebracht en ik weet wat het andere jongeren kan brengen in soortgelijke situaties.” Uit onderzoeken is bekend dat regelmatig sporten mentale klachten vermindert en dat sportdeelname een positief verband heeft met de sociale gezondheid. En een topsporter zoals Levi Rigters kan hier een fantastisch rolmodel inspelen.

MIND Us en IT4Kids
IT4Kids, Levi Rigters en MIND Us zijn voor dit project de samenwerking aangegaan. MIND Us, een stichting die krachten bundelt om de mentale gezondheid onder jongeren te verbeteren, heeft geholpen bij het selecteren van de jongeren uit het MIND Us netwerk voor de trainingen met Levi Rigters. IT4Kids geeft (financiële) support. Een mooie samenwerking!

Mental Health week
Van 22 mei t/m 28 mei is het voor de vierde keer de Mental Health Week. Dit jaar sluit het kabinet voor het eerst aan. Alle scholen, sport, cultuur, jeugdverenigingen, werkgevers en maatschappelijke organisaties worden opgeroepen om tijdens deze week aandacht te besteden aan mentale gezondheid.