Als nieuw bestuurslid zal Marjan zich met name richten op governance en toezicht binnen IT4Kids.

We hebben Marjan Olfers, hoogleraar sport en recht aan de Vrije Universiteit en oprichter van onderzoeksbureau Verinorm, gesproken over haar recente toetreding tot het bestuur van IT4Kids. Met haar indrukwekkende achtergrond in sportrecht, governance en haar maatschappelijke betrokkenheid brengt Marjan waardevolle expertise naar het bestuur van IT4Kids.

Marjan Olfers heeft haar eigen bedrijf, is hoogleraar sport en recht aan de VU en lid van onderzoekscommissies. Wij vroegen haar naar haar carrière en hoe ze de verschillende functies weet te combineren. “In alles wat ik doe is onderzoek en advisering de rode draad. Ik vind onderzoek ontzettend leuk. Ik zeg altijd dat de honger naar kennis al in mij zat sinds ik een klein meisje was. Ik wil steeds nieuwe informatie in me opnemen, weten hoe iets werkt, tegendenken en het kunnen onderbouwen. En omdat ik het zo ontzettend leuk vind, is het heel goed met elkaar te combineren. Met mijn bedrijf Verinorm richt ik mij op onderzoeken op het gebied van sociale veiligheid, criminaliteit en integriteit. Als hoogleraar krijg ik de mogelijkheid om het vak sport en recht te verdiepen. Bovendien heb ik de leukste studenten.”

Hoe sportief ben je?
“Elke ochtend sport en beweeg ik. Daarna voel ik me altijd vrolijker en kan ik ook beter presteren. Ik heb dat echt nodig, om alles even los te laten en niet te veel na te denken.”
Hoewel Marjan zelf nooit actief heeft gesport in georganiseerd verband, geeft ze wel aan hoe belangrijk ze dat vindt voor kinderen. “Sport, spel en bewegen is zo machtig mooi. Als kind leer je met elkaar spelen, je hebt de sociale interactie en je leert wat je waard bent. Bij sport komt alles samen.”

Waarom ben je toegetreden tot het bestuur van IT4Kids?
“Ik geloof sterk in het belang van sport en beweging voor kinderen. Toen IT4Kids op mijn pad kwam, kon ik die kans niet laten liggen. IT4Kids biedt een prachtige gelegenheid om mijn passie voor sport te combineren met mijn expertise op het gebied van governance en sport. Bovendien ben ik altijd op zoek naar persoonlijke groei en maatschappelijke impact. Hoewel sport voor mij een bekend terrein is, biedt de ICT-branche een nieuwe uitdaging waar ik veel kennis van kan opdoen.”

Wat ga je doen als bestuurslid?
Als nieuw bestuurslid zal Marjan zich met name richten op governance en toezicht binnen IT4Kids. “Ik zie mij rol echt als een sparringpartner voor de directie. Ik sta altijd klaar om te ondersteunen en bij te dragen aan de verdere groei en impact van IT4Kids, zodat we nog meer kinderen in beweging kunnen brengen.”

Welkom in het bestuur!