10 jaar IT4Kids - in gesprek met Mirjam Roos 

Terug naar 2013 met Mirjam Roos, toen IT4Kids opgericht werd. Als secretaris en later als voorzitter heeft ze de eerste vijf jaar van IT4Kids er alles aangedaan om de waarde van hardware om te zetten in sportkansen voor kinderen. Mirjam wilde op korte termijn impact maken.

“Ik geloof erin dat sporten je bepaalde skills leert waar je je hele leven iets aan hebt. Vooral toen ik moeder werd, besefte ik wat je als kind leert door deel te nemen aan teamsporten. Het elkaar iets gunnen, samenwerken en met het team iets bereiken zijn onderdelen die ook op de werkvloer zo belangrijk zijn. Maar ook het omgaan met teleurstellingen, veerkracht, het opstaan en weer doorgaan.”

Waar kijk je met trots op terug? Dat we de samenwerking met Schooljudo en Krajicek Foundation zijn aangegaan en dat die samenwerkingen nu nog steeds bestaan. 

Wat hoop je voor de toekomst? Dat IT4Kids 100.000 kinderen per jaar structureel kan laten sporten! 

Dat zou fantastisch zijn, wat zou hiervoor nodig zijn? De waarden die sport een kind leert, neem je de rest van je leven mee. Ook op de werkvloer. Bedrijven mogen daar hun verantwoordelijkheid in nemen en iets doen voor onze collega’s van morgen, de jonge generaties. Dit kan ook lokaal. Door samenwerken en circulair denken is nog zoveel mogelijk. 

Het feit dat IT4Kids kinderen laat sporten door gedoneerde afgeschreven hardware en dat het dus niet ten koste gaat van de financiële goede doelen potjes, laat zien dat we samen geld kunnen maken. Samen creëren we kansen.