N.E.C. en IT4Kids verlengen samenwerking

Op dinsdag 8 februari jongstleden hebben N.E.C. en IT4Kids, tijdens het businessontbijt van de OSRN, een nieuw contract ondertekend. De reeds bestaande samenwerking tussen N.E.C en IT4Kids is met één jaar verlengd. IT4Kids ondersteunt stichting N.E.C. Maatschappelijk met het project N.E.C. United. 

Het gezamenlijk vertrekpunt van de samenwerking is dat ieder kind in Nederland een (sport)kans verdient. Door te sporten met leeftijdsgenoten bouw je aan #skills4life, zoals: discipline, samenwerken, zelfvertrouwen, respect en mentale weerbaarheid. Dit zijn aspecten die terugkomen in alle projecten van N.E.C. Maatschappelijk

IT4Kids 
Stichting IT4Kids zamelt afgeschreven hardware in van bedrijven en schenkt (namens de donateur) de waarde hiervan aan projecten van goede doelen. Deze organisaties zetten zich in voor duurzame (sport)kansen voor kinderen die deze om financiële of fysieke uitdagingen anders niet hebben. 

N.E.C. United 
Het project N.E.C. United moet kinderen ontwikkelen op het gebied van lifeskills. Door het aanbieden van twee sportmomenten per week krijgen de kinderen de mogelijkheid om, onder leiding van een professionele trainer, te werken aan eigen doelstellingen. Het project draait in drie verschillende wijken in Nijmegen. 

Vincent van Voorden, project en partnership manager IT4Kids, vertelt: “Het is ontzettend mooi om te zien dat het project N.E.C. United dat IT4Kids ondersteunt, zo succesvol is. Negen van de tien kwetsbare kinderen die dit duurzame programma volgen, worden uiteindelijk lid van een sportvereniging. Daar doe we het voor! Daarnaast weten de partners van N.E.C.  IT4Kids ook te vinden om hun afgeschreven hardware te doneren. De waarde hiervan gaat naar N.E.C. Maatschappelijk. Een voorbeeld van een prachtig partnership. Op naar jaar twee van onze samenwerking.”