Partner BE Networks aan het woord

BE Networks is op vele manieren verbonden aan IT4Kids. We zijn bijzonder trots op de samenwerking met BE Networks, omdat zij op vele manieren IT4Kids supporten, maar ook omdat zij een bedrijf zijn met een uniek circulair businessmodel. Zij leveren IT-oplossingen op een verantwoorde footprint en nemen IT van bedrijven wereldwijd in en geven dat een tweede leven. Zoals ze zelf zo mooi zeggen ‘BE Networks is the alternative IT company that transforms the way customers procure their hardware.’ Wij spraken marketingmanager Antonis Kontakis vanuit Griekenland over de samenwerking.

BE Networks

“Het businessmodel van BE Networks is gebouwd om duurzaamheid. Hoe cliché het ook klinkt, om van de wereld een betere plek te maken. Wij recyclen bijvoorbeeld producten en geven dat een tweede leven of misschien wel een derde of vierde leven. Wij geloven in wat IT4Kids doet, want dat komt op hetzelfde neer. Recyclen van producten, maar ze geven daarmee kinderen ook een sportkans. Dat is waar wij in geloven en daarom promoten we IT4Kids graag in ons netwerk en supporten wij de stichting op diverse manieren”, vertelt Antonis.

Op welke manieren support BE Networks IT4Kids 
Antonis: “Op onze website staatOur favorite charity is IT4kids and we are very proud to stand by such an inspiring idea. En dat is ook echt zo.”

Het mooie is dat IT4Kids en BE Networks op verschillende manieren samenwerken. BE Networks doneert geld vanuit hun Green Auction, maar naast geld helpen ze op zoveel andere waardevolle manieren. Ze helpen bij evenementen, zoals het kopen van een tafel op het IT4Kids gala. Ze hebben als hoofdsponsor van voetbalclub FC Lisse gezegd dat het logo van IT4Kids op het t-shirt komt te staan. En ze hebben geholpen met het ambassadeurschap van hockeyspeler Sébastien Dockier.

 

Sport en BE Networks
“Wij sponsoren voornamelijk sportclubs. Iedereen van BE Networks heeft ook wel iets met sport, veel voetbalfans en iedereen sport zelf ook graag op bijvoorbeeld het hockey- of voetbalveld. Zelf heb ik ook voetbal gespeeld en zeker van teamsporten leer je veel. Je leert hoe je moet samenwerken en heel belangrijk om met verlies om te gaan. Wat ik ook mooi vind aan sport is dat je op een gezonde manier leert te winnen, de competitie aan te gaan. Het komt niet komt aanwaaien, maar dat je er iets voor moet doen.”

“Je kan wel zeggen dat BE Networks zichzelf inzet voor sport en duurzaamheid. Het helpen bij het creëren van sportkansen voor kinderen doen wij heel graag en staat echt voor BE Networks. Deze samenwerking is voor iedereen beter. Voor de kinderen, onze klanten en het milieu. Wij geloven in het partnerschap en in wat IT4Kids doet”, sluit Antonis het gesprek af.