Ruim 1 miljoen euro opgehaald met het IT4Kids gala

Zaterdag 30 september vond het IT4Kids gala plaats dat in het teken stond van het 10-jarig jubileum van de stichting. In een uitverkocht Theater Amsterdam is een recordbedrag opgehaald. Wij zijn ontzettend trots en dankbaar dat we ruim 1 miljoen euro hebben opgehaald. Een ongekend hoog bedrag voor het realiseren van sportkansen voor fysiek en financieel kwetsbare kinderen. 

Photo Credit: Jorrit Lousberg / Light at Work Photography

Deze editie van het IT4Kids gala stond in het teken van 10 jaar IT4Kids. Het gala werd geopend in de theaterzaal. We blikten terug op de afgelopen 10 jaar en directeur Colette Zee stond o.a. stil bij de noodzaak. In 2013 begon IT4Kids met het creëren van 2.000 sportkansen per jaar, in samenwerking met 1 goede doelen partner (HiRO). In 2023 gaan we voor 10.000 sportkansen per jaar in samenwerking met onze 15 goede doelen partners. Maar ook de cijfers omtrent de armoede werden aan het licht gebracht. Op dit moment leven 1,5 miljoen huishoudens in armoede, in Nederland. Hierdoor kunnen gemiddeld 2 á 3 kinderen in een schoolklas niet sporten. Ieder kind in Nederland verdient een sportkans en daar zijn we nog niet. Het is prachtig om te zien hoe onze supporters, donateurs, ambassadeurs en Friends samenkwamen op het IT4Kids gala en ons doel steunen om ieder kind de sportkans te geven. 

 

Een avond vol show

De avond werd vervolgd in de ‘Black Box’ van Theater Amsterdam. Hier werd de show onder leiding van presentatoren Kees Tol en Barbara de Loor op feestelijk wijze werd voorgezet. De gasten genoten o.a. van optredens van huisband Female Fusion, breakdancer Seigo, illusionistenduo Rob en Emiel, acts van de Marthas Talent Foundation en een swingend optreden van Rolf Sanchez. Jernilius en Mariska hebben vanuit hun eigen ervaring tijdens het gala verteld waarom het zo belangrijk is dat de sportkansen gecreëerd moeten worden. De verhalen van de 11-jarige Jernilius en de nieuwe ambassadeur Mariska Beijer waren twee kippenvelmomenten op de avond. Het menu van het sterrendiner was in handen van Triptyque.

 

Met het gala willen we al onze gasten een fantastische avond bezorgen. Daarnaast hoopten we ook zoveel mogelijk structurele sportkansen te realiseren voor de kinderen die dat zo hard nodig hebben in Nederland. En dat is met het magische miljoen gelukt! Hier zijn we heel trots op en ontzettend dankbaar voor de vrijgevigheid en de support van onze gasten. Samen kunnen we het verschil maken. 

 

 

Opgehaald bedrag voor structurele sportkansen 

De opbrengst van ruim 1 miljoen euro is verwezenlijkt door de veiling onder leiding van Pauline Cramer, maar ook door een online veiling voorafgaand het evenement. Tijdens het gala zijn verschillende acties geweest om zoveel mogelijk geld op te halen voor structurele sportkansen.

 

Grote dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan dit succes, waaronder de gasten, donateurs, kavelaanbieders en het showteam. En speciale dank voor XSAGA, Capital C en Theater Amsterdam voor de organisatie!