IT4Kids gaat samenwerken met de Ajax Foundation

Op maandag 22 augustus 2022 zijn Stichting IT4Kids en de Ajax Foundation officieel de samenwerking aangegaan. Ajax Foundation wil jongeren van 16-19 helpen door middel van een les- en beweegprogramma. Als samenwerkingspartner doneert IT4Kids een bedrag aan de Ajax Foundation om zich samen in te zetten voor het bieden van (sport)kansen voor jongeren die deelnemen aan het project Ajax Challenge.

Van links naar rechts: Roderick Turpijn, Eefje Schep, Jeannette Jongejans, Evelyn Kleij, John Heitinga, Edwin van der Sar, Lois Schenkel, Colette Zee en Miel Brinkhuis

IT4Kids steunt voornamelijk projecten voor de jongere kinderen in de leeftijdscategorie tot en met 12 jaar. Door de samenwerking met de Ajax Foundation wordt een nieuwe doelgroep bereikt voor het creëren van (sport)kansen die #skills4life opleveren. Directeur Colette Zee legt uit waarom IT4Kids blij is met deze nieuwe samenwerking:

“Als er één stad is waar IT4Kids impact wil maken, is het Amsterdam. De doelgroep van IT4Kids is hier groots vertegenwoordigd en hoe mooi is het om dan een samenwerking aan te gaan met de Ajax Foundation? Het project “Ajax Challenge” is nieuw en de focus op de leeftijdsgroep 16-19 jaar voor IT4Kids ook. Ik kijk ontzettend uit naar deze samenwerking en heb er alle vertrouwen in dat de Ajax Challenge een succes wordt. Het ontdekken van talent en de #skills4life die sport met zich meebrengt in het duurzame les- en beweegprogramma met de kernwaarden van Ajax, heeft alles in zich waar IT4Kids voor staat.”

Project Ajax Challenge
Ajax Challenge is een achtweeks les- en beweegprogramma gebaseerd op de kernwaarden van Ajax. Jongeren van 16-19+ jaar worden tijdens het programma, dat plaatsvindt op het Arena-veld bij P-Noord, geïnspireerd het maximale uit zichtzelf te halen en hun talent te ontwikkelen. Het project faciliteert in de ketenaanpak (van school naar werk) met als doel het gedrag en het toekomstperspectief van jongeren te beïnvloeden. Hierbij worden de jongeren bewust gemaakt van hun ambities en het belang om hun school af te maken. Komend seizoen zal o.a. een start worden gemaakt met het ontwikkelen van een aanpak gericht op loopbaanoriëntatie en de arbeidsmarkt.

Jeannette Jongejans, directeur Ajax Foundation: “Wij zijn erg blij met de donatie en samenwerking die we aangaan met IT4kids. Het project Ajax Challenge, voorheen een project van Stichting Axios en de gemeente Amsterdam,  valt vanaf dit seizoen onder de Ajax Foundation. Het project is een mooie toevoeging aan het opleidingsprogramma “Ons recept om te winnen” en voorziet in een behoefte om naast kinderen en jongeren op de basisschool en het voorgezet onderwijs ook MBO leerlingen kennis te laten maken met de kracht van voetbal en de magie van Ajax in het bijzonder. We hopen in de toekomst meerdere samenwerkingspartners zoals IT4kids bij het project Ajax Challenge te mogen verwelkomen.”

 

Via IT4Kids kan er ook gedoneerd worden aan de Ajax Foundation, dat ten goede komt aan project Ajax Challenge. Kijk hier voor meer informatie over doneren.