Samenwerking IT4Kids en Esther Vergeer Foundation verlengd

Begin 2021 zijn de Esther Vergeer Foundation en stichting IT4Kids gaan samenwerken om kinderen met een beperking een sportkans te geven. Na het succesvolle en goede eerste jaar besluiten de partijen om deze samenwerking voort te zetten.

Colette Zee, directeur IT4Kids: “Wij zijn verheugd met de continuering van onze samenwerking met de Esther Vergeer Foundation. Het is ontzettend fijn samenwerken en daarnaast is het een betrouwbare stichting die enorm veel betekent voor kinderen met een handicap en daar leveren wij graag een bijdrage aan.”

Deel uitmaken van de maatschappij
Sport en bewegen is voor ieder kind van groot belang. De sportparticipatie van kinderen met een beperking loopt nog steeds achter ten opzichte van kinderen zonder een beperking. Dit komt voornamelijk doordat het voor kinderen met een beperking moeilijk is om aansluiting te vinden bij een sportvereniging. 70% van de kinderen met een uitdaging geeft aan eenzaam te zijn. Dit is een schrikbarend hoog getal. Naast dat sporten gezond is, geeft het deze doelgroep vooral plezier en sociale contacten. Sport zorgt ervoor dat kinderen met een beperking meedoen: samen met andere kinderen deel uitmaken van de maatschappij! Dit helpt de kinderen om zelfstandiger en zelfredzamer te worden.

Het tenniskamp van Esther Vergeer Foundation
De Esther Vergeer Foundation draagt op diverse manieren bij om kinderen met een beperking te laten sporten. IT4Kids ondersteunt het jaarlijkse tenniskamp van de Esther Vergeer Foundation. Drie dagen lang gaan de kinderen, zonder ouders, heel veel tennissen, spelletjes spelen en plezier maken. Het begeleidingsteam bestaat uit professionele trainers, sport- en spelbegeleiders en verpleegkundigen.

Esther Vergeer: “We zijn superblij met de samenwerking en steun van IT4Kids. Beide stichtingen hebben als doel dat alle kinderen moeten kunnen ‘meedoen’ en dat is precies waar mijn foundation zich iedere dag voor inzet. Ook kinderen met een lichamelijke beperking moeten de kans krijgen om te sporten; net als ieder ander kind! Fantastisch dat we zo’n mooie samenwerking verlengen. Naast het feit dat IT4Kids ons tenniskamp financieel ondersteunt, ligt er een mooie kans om nog meer geld voor onze projecten op te halen door het inzamelen van afgeschreven hardware”.

Via IT4Kids kan er gedoneerd worden aan de Esther Vergeer Foundation  dat ten goede komt aan de tenniskampen. Wil jij met je bedrijf afgeschreven hardware doneren? Ga dan naar www.it4kids.com/doneren voor meer informatie of neem contact op met Vincent van Voorden via vincent.van.voorden@it4kids.com