FC Utrecht en IT4Kids openen in gemeente Zeist eerste Sportcontainer

Onze partner FC Utrecht opende, in samenwerking met de gemeente Zeist en, afgelopen zaterdag de eerste Sportcontainer in de wijk Vollenhove. Vanuit de overtuiging: een gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd. Met kinderen en jongeren die opgroeien in een gezonde omgeving van fitte wijken. 

FC Utrecht breidt het bestaande programma FC Utrecht in de Wijk uit met deze unieke Sportcontrainer. In deze box zitten allerlei sportattributen om jeugd te helpen bij hun fysieke en sociale ontwikkeling. De inhoud van de box brengt de kids in beweging. Het doel is dat kinderen en overige buurtbewoners op een laagdrempelige manier deze Sportcontainer gebruiken voor sport- en spelmomenten.

Met de Sportcontainer lanceert FC Utrecht een duurzaam middel die de kracht van FC Utrecht benut om de sociale en fysieke omgeving van jongeren gezonder te maken. De club richt zich op die plekken waar de kracht van FC Utrecht het meeste nut heeft en dus de grootste impact maakt. Op deze plekken prikkelt de Eredivisieclub uit de Domstad jeugd en jongeren om samen te bewegen, te ontwikkelen en te groeien.

“FC Utrecht en IT4Kids hebben de ambitie en voelen de noodzaak om jeugd, waarvoor het niet vanzelfsprekend is, structureel te laten sporten. De Sportcontainer is een sportieve ontmoetingsplek waar jeugd uit Zeist in beweging wordt gebracht, waarbij de Sportcontainer in Vollenhove beschikbaar is op ieder moment van de dag”, aldus Nynke Bakker, Manager Strategie en Innovatie van FC Utrecht.