Urban Fit van de Krajicek Foundation: Seizoen 2 van start

Battle ropes, kettlebells, stootkussens, spierbundels en zweetdruppels: dat zijn de ingrediënten van het tweede seizoen Urban Fit dat in mei van start ging op de Krajicek Playgrounds.

Ruim twintig enthousiastelingen namen deel aan de train-de-trainer clinics die de Krajicek Foundation heeft ontwikkeld in samenwerking met IT4Kids en TrainMore. Urban Fit, een combinatie tussen crossfit en bootcamp, is een fanatieke work-out die makkelijk buiten op de Playgrounds georganiseerd kan worden. De train-de-trainer clinics richten zich speciaal op sportleiders en Krajicek Scholarshippers. Wim de Jong, regiomanager Krajicek Foundation: “Het idee hierachter is dat zij met de opgedane kennis Urban Fit op een veilige en verantwoorde manier kunnen aanbieden in de wijk aan jongeren (15+) en volwassenen.”

Sportleiders en Krajicek Scholarshippers die de clinic met goed gevolg afleggen, ontvangen een certificaat en een uitgebreid materiaalpakket met daarin onder meer een battle rope, kettlebells, een stootkussen, bokshandschoenen en een uitgebreid trainingsprogramma. “Dankzij de financiële ondersteuning door IT4Kids en TrainMore kunnen we dit project voortzetten. Urban Fit moet zich als een olievlek over alle Playgrounds uitbreiden”, aldus De Jong, die daarmee de sociale cohesie in de wijk versterkt ziet worden, óók onder jongvolwassenen.

Bij de introductie van Urban Fit in 2022 namen meer dan 50 sportleiders en Krajicek Scholarshippers uit twaalf steden deel aan de train-de-trainer clinics. Zij introduceerden deze urban sport op ruim dertig verschillende Krajicek Playgrounds. Dit jaar vinden de Urban Fit clinics plaats in Utrecht, Haarlem, Eindhoven, Groningen, Amsterdam en Rotterdam.