Nieuw project dat IT4Kids ondersteunt: Urban Fit van de Krajicek Foundation

Onlangs lanceerden de Krajicek Foundation Urban Fit: een combinatie tussen crossfit en bootcamp speciaal voor de jeugd vanaf 16 jaar. Het bleek een succes en in het eerste jaar heeft de Krajicek Foundation het programma op ruim 30 Playgrounds kunnen introduceren. Dankzij de steun van IT4Kids en TrainMore kunnen ze dit nu verder gaan uitbreiden.

Sportleiders en Krajicek Scholarshippers volgen speciale train-de-trainer workshops zodat zij Urban Fit op een veilige en verantwoorde manier kunnen aanbieden aan de jongeren uit de wijk. Na de workshop ontvangen zij een uitgebreid materiaalpakket met daarin onder andere een battle rope, kettlebells, een stootkussen, bokshandschoenen en een uitgebreid trainingsprogramma.

Naast een financiële bijdrage om op nog meer Playgrounds Urban Fit aan te kunnen bieden, helpen de trainers van TrainMore ook bij het geven van de train-de-trainer workshops op de diverse locaties in het land. De eerste workshop werd gegeven op Playground.

Oranjeplein in Den Haag waar tien sportleiders en Scholarshippers werden getraind. Vervolgens konden zij de training direct in de praktijk brengen aan een groep jongeren uit de buurt.

IT4Kids voor Urban Fit
Colette Zee, directeur IT4Kids, vertelt waarom wij Urban Fit van de Krajicek Foundation ondersteunen: “Wij vinden het  ontzettend belangrijk om hier een bijdrage aan te leveren, omdat wij vinden dat ieder kind een sportkans verdient. Om welke reden dan ook, of dat een fysieke uitdaging is of een financiële. Van dit programma is het zo mooi dat het in de grote steden is, waar ook veel kinderen in armoede leven. Wij willen de Skills4life , wat sport met zich meebrengt zoveel mogelijk doorgeven en ook structureel maken. En hier met de Krajicek Foundation heb je natuurlijk prachtige velden én het aanbod van de sportprogramma’s.”