In gesprek met trouwe IT4Kids supporter René van der Zel van XXL Nutrition

Van elektrisch ingenieur naar de eigenaar van topbedrijf XXL Nutrition. René van der Zel heeft 18 jaar geleden per toeval zijn miljoenenbedrijf opgericht. Met zijn bedrijf zet hij zich in om mensen meer te laten bewegen en vooral bewuster en gezonder te laten leven. Hier draagt hij ook bij aan door IT4Kids te supporten.

Per toeval een bedrijf oprichten, hoe zit dat? Vroeger deed ik fanatiek aan bodybuilding. Ik was niet tevreden over de supplementen die ik in Nederland kon vinden. Via via kwam ik in aanraking met een Duitse leverancier en dat beviel mij zo goed, dat ik op een gegeven moment met een bestelbus op en neer reed van Duitsland naar Nederland. Ik haalde niet alleen eiwitproducten voor mezelf, maar ook voor vrienden en bekenden.

Zo is mijn business eigenlijk begonnen. Ik was al 10 jaar werkzaam als elektrisch ingenieur, maar na het eerste jaar XXL Nutrition heb ik mijn baan in loondienst opgezegd. 18 jaar later werken er ruim 100 mensen bij XXL Nutrition. Het grappige is dat ik het merk ben begonnen met een lening bij mijn ouders, een website die ik zelf in elkaar heb gezet (met een boek voor dummies bij de hand) en labels in alle kleuren van de regenboog.

Voor wie XXL Nutrition nog niet kent. De specialist op het gebied van sportvoeding. Wij richten ons eigenlijk op iedereen die een beetje serieus sport. Voor hen hebben we een heel breed assortiment om doelstellingen te ondersteunen. Het maakt niet uit welke sport je doet, wij hebben het. Wij leveren bijvoorbeeld ook aan de Nederlandse topsport, waaronder FC Utrecht, PSV en Vitesse.

Waarom support je IT4Kids? Een paar jaar geleden ontmoette ik Jordy Kool bij Streetgasm. Wij zijn daarna in contact gebleven en hij vertelde natuurlijk ook over IT4Kids, waarom hij de stichting heeft opgericht. Een mooi initiatief!

Als je als kind niet sport, dan is het lastig om op latere leeftijd wel te gaan sporten. Het is iets waar je mee opgroeit. Door te sporten leven mensen gezonder, want over het algemeen zie je dat sportende mensen een bewustere leefstijl hebben. Hoe jonger je begint met sporten, hoe beter. Het is als kind ook heel goed voor bijvoorbeeld je motorische ontwikkeling. Het is jammer dat een groep kinderen niet mee kan doen vanwege financiële middelen.

IT4Kids sluit dus mooi aan bij ons merk en ik help graag waar dat kan. Wij hebben niet veel hardware om te doneren, maar wij supporten bijvoorbeeld door goodies te geven, aanwezig te zijn op het gala en door ons netwerk op de hoogte te brengen van IT4Kids.