Hockeyster Marijn Veen, IT4Kids & Mentelity Foundation tekenen partnership

IT4Kids is gaan samenwerken met de Mentelity Foundation van Bibian Mentel en hockeyster Marijn Veen. Deze mooie samenwerking om kinderen en jongeren met een lichamelijke uitdaging te laten sporten was al beklonken, maar het partnership is vrijdag 14 augustus officieel getekend bij SV Kampong in Utrecht. Op deze plek begon de carrière van hockeyinternational Marijn Veen. Het eerste project dat wij met elkaar mogelijk maken is de nieuwe Snowboard School in Landgraaf. 
Jaarlijks zijn er meer dan 3000 mensen die een amputatie moeten ondergaan. Voor hun verandert het leven van de één op de andere dag met een extra uitdaging in het leven. Op jongere leeftijd ontstaat een amputatie vaak door een ongeluk of een kwaadaardige aandoening.
 
Iedereen sporten!
Mensen met een lichamelijke uitdaging denken en accepteren dat ze veel dingen niet meer kunnen doen, zoals sporten en bewegen. Een beeld dat in de maatschappij helaas ook nog leeft, maar ook voor mensen met een lichamelijke uitdaging is sporten nog steeds mogelijk! Met deze samenwerking willen wij meer kinderen en jongvolwassenen helpen om weer in contact te komen met sport, want de voordelen van sport zijn fysiek en mentaal heel groot.
 
De Mentelity Foundation laat mensen zien dat zelfs iets ‘onmogelijks’ als boardsporten gewoon nog kan. “Na een paar keer meedoen zien we het zelfvertrouwen groeien en krijgen deze mensen oog voor de mogelijkheden die het leven hen biedt. Het maakt hen zelfstandiger, waardoor ze vaak gelukkiger worden. Na een paar keer meedoen zien we het zelfvertrouwen groeien en krijgen deze mensen oog voor de mogelijkheden die het leven hen biedt. Het maakt hen zelfstandiger, waardoor ze vaak gelukkiger worden”, aldus de Mentelity Foundation.
 
Snowboard School voor kinderen met een lichamelijk beperking
Op zaterdag 12 september wordt de derde Snowboard School voor kinderen en jongeren met een lichamelijke uitdaging in SnowWorld Landgraaf geopend. Deze opening vindt plaats door middel van een speciale Fundag. Tijdens dit event maken kinderen en jongvolwassenen met een lichamelijke uitdaging kennis met het snowboarden. Na de Snowboard Fundag krijgen de deelnemers de mogelijkheid om wekelijks getraind te worden door leraren van SnowWorld die de opleiding hebben gevolgd. Het belooft een fantastische dag te worden, met veel plezier in de sneeuw en een mooie kennismaking voor de kinderen met een nieuwe sport: snowboarden!
 
De samenwerking tussen IT4Kids, Marijn Veen en de Mentelity Foundation is tot stand gekomen dankzij TalentEmpowerment (TE). Zowel TE, IT4Kids als de Mentelity Foundation zijn verheugd met de nieuwe samenwerking. “Ik zie dagelijks de impact die we voor kinderen kunnen maken en daarom ben ik enorm blij dat we deze nieuwe locatie kunnen openen”, aldus Bibian Mentel.