IT4Kids en Esther Vergeer Foundation gaan samen meer kinderen
met een handicap laten sporten

De Esther Vergeer Foundation en Stichting IT4Kids gaan in 2021 samenwerken met als doel om kinderen met een beperking een sportkans te geven. Dit verwezenlijken de partijen door kinderen, met leeftijdsgenoten, te laten tennissen tijdens het jaarlijkse tenniskamp van de Esther Vergeer Foundation
Naast de vaste bijdrage van IT4Kids voor dit project, kunnen bedrijven via IT4Kids afgeschreven hardware doneren aan de Esther Vergeer Foundation. De waarde van de hardware gaat naar de Esther Vergeer Foundation.
 
Tenniskamp voor kinderen met een beperking
Het is niet vanzelfsprekend dat kinderen met een lichamelijke beperking kunnen sporten. Bovendien geeft bijna 70% van de kinderen met een beperking aan eenzaam te zijn. Sport levert een belangrijke bijdrage aan een beter en leuker leven, zowel fysiek als mentaal. Sport zorgt ervoor dat kinderen met een beperking meedoen: samen met andere kinderen deel uitmaken van de maatschappij! Dit helpt de kinderen om zelfstandiger en zelfredzamer te worden.
 
Jaarlijks organiseert de Esther Vergeer Foundation onder andere een meerdaags tenniskamp om dit te realiseren. Drie dagen lang gaan de kinderen, zonder ouders, heel veel tennissen, spelletjes spelen en plezier maken. Het begeleidingsteam bestaat uit professionele trainers, sport- en spelbegeleiders en verpleegkundigen.
 
Esther Vergeer: “We zijn superblij met de samenwerking en steun van IT4Kids. Beiden stichtingen hebben als doel dat alle kinderen moeten kunnen ‘meedoen’ en dat is precies waar mijn foundation zich iedere dag voor inzet. Ook kinderen met een lichamelijke beperking moeten de kans krijgen om te sporten; net als ieder ander kind!”
 
“Fantastisch dat we 2021 beginnen met zo’n mooie samenwerking. Naast het feit dat IT4Kids ons tenniskamp financieel gaat ondersteunen, ligt er een mooie kans om nog meer geld voor onze projecten op te halen door het inzamelen van afgeschreven hardware”, aldus Marie-Louise Lemmen, directeur Esther Vergeer Foundation.
 
Doneer hardware en geef gehandicapte kinderen de kans om te sporten!
Stichting IT4Kids zamelt gebruikte en afgeschreven hardware in en schenkt de waarde hiervan aan projecten van goede doelen die kinderen een (sport)kans geven.
Colette Zee, directeur IT4Kids: “Al jarenlang zet Esther Vergeer zich vol overgave in voor haar mooie stichting. IT4Kids zorgt niet alleen voor sportkansen voor kinderen met een financiële beperking, maar zet zich heel actief in voor duurzame sportkansen voor kinderen met een fysieke beperking. Het tenniskamp dat de Esther Vergeer Foundation organiseert voor kinderen met een fysieke beperking, sluit perfect aan op onze missie. Het samen sporten, het plezier maken, de erkenning en vooral de sociale ontwikkeling die deze kinderen gedurende de dagen doormaken tijdens het kamp, brengt ze #skills4life. Het is een eer dat wij met de stichting dit geweldige project van de Esther Vergeer Foundation kunnen ondersteunen en met Esther als sporticoon mogen samenwerken.”
 
Via IT4Kids kan er gedoneerd worden aan de Esther Vergeer Foundation, dat ten goede komt aan de tenniskampen.

Ga hier naar de projectpagina of ga direct naar de donatiepagina.