IT4Kids haalt €508.000 op met innovatief fundraising diner

Afgelopen zaterdag is door Stichting IT4Kids, vanuit de Bazelmans studio in Veldhoven, €508.000 opgehaald voor duurzame (sport)kansen voor kinderen. IT4Kids heeft een innovatief fundraising diner georganiseerd in maar liefst 16 Private Dining rooms in 13 verschillende sterrenrestaurants. Iedere tafel was in contact met de studio. NOS-presentator Jeroen Stomphorst was de host van de avond en veilingmeester Laurien Schroeder-Hessels verzorgde de interactieve IT4Kids veiling.

IT4Kids zamelt gebruikte en afgeschreven hardware in en schenkt, namens de donateur, de waarde hiervan aan projecten van goede doelen die kinderen een (sport)kans geven die dat om financiële of fysieke beperkingen niet kunnen. De afgelopen anderhalf jaar waren zwaar vanwege COVID-19. De stichting met CBF-keurmerk, had minder hardwaredonaties en kon een jaarlijks groot gala niet organiseren. IT4Kids bedacht samen met Capital C, het unieke concept van het Private Dining Fundraising event 2021.


Innovatief Private Dining Fundraising event
In dertien sterrenrestaurants, waaronder Parkheuvel, Ciel Blue, Latour en Mos genoten de gasten van het Private Dining event. De culinaire gerechten werden in alle restaurants gelijktijdig uitgeserveerd. Tussen de gangen door werd live vanuit de TV-studio het programma gepresenteerd met onder andere de IT4Kids veiling. Zeer exclusieve en unieke kavels zijn digitaal geveild en hebben een geweldig bedrag opgeleverd voor duurzame sportkansen voor kinderen. Drie zeer gewilde kavels waren bijvoorbeeld toegang tot het privédiner en white Party van Andrea Bocelli op zijn landgoed in Forte Dei Marmi, het gesigneerde shirt uit 1974 van Johan Cruijff en een fantastische 6-daagsereis naar Finland bij Nederlands nummer 1 Trial Bike kampioen en ambassadeur Rick Koekoek. Founder van IT4Kids, Jordy Kool, nam vol ongeloof samen met zijn vrouw Lara, de cheque met het prachtige geldbedrag van €508.000 in ontvangst vanuit zijn Private Dining Room in La Tour, Noordwijk.

Colette Zee, directeur IT4Kids, over het Private Dining Fundraising Event: “Ik ben ontzettend dankbaar dat wij de trouwe supporters in deze intieme digitale setting hebben kunnen verrassen. Vanuit een professionele tv-studio hebben wij een mooie avond neer kunnen zetten, terwijl de gasten met elkaar genoten van de culinaire kunsten van de chefs in de sterrenrestaurants. Ik had nooit durven dromen dat er zoveel geld opgehaald zou worden, ongelooflijk. Zo fijn dat wij zoveel kinderen een duurzame sportkans kunnen geven! In april gaan wij de vijfde editie van het IT4Kids gala organiseren, weer een groots feest, zoals iedereen van IT4Kids gewend is. Ik kijk ernaar uit om iedereen dan eindelijk live te mogen ontmoeten.”

Sport & Bewegen voor ieder kind

IT4Kids is alle aanwezigen, partners en sponsoren ontzettend dankbaar voor hun bijdrage! Een fantastisch bedrag is opgehaald waardoor heel veel kinderen in Nederland een (sport)kans gaan krijgen. Dit is ontzettend belangrijk, want in Nederland groeit maar liefst 1 op de 8 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van het bestaansminimum en 70% van de kinderen met een fysieke beperking geeft aan eenzaam te zijn. Sport is voor deze kinderen niet vanzelfsprekend, maar door te sporten kunnen kinderen #skills4life ontwikkelen, zoals samenwerking, discipline, zelfvertrouwen en respect. Daarnaast is het natuurlijk superbelangrijk voor de sociale en fysieke ontwikkeling van een kind!