IT4Kids gaat samenwerking met N.E.C. Maatschappelijk

Op maandag 19 oktober is Stichting IT4Kids officieel de samenwerking aangegaan met N.E.C. Maatschappelijk. N.E.C. Maatschappelijk wil betrokkenheid, verbondenheid en leefbaarheid in wijk en straat stimuleren door de disciplines sport, gezondheid en veiligheid in te zetten. We hebben de handen ineen geslagen om wederzijdse (maatschappelijke) doelstellingen te realiseren.
Het gezamenlijk vertrekpunt is dat ieder kind in Nederland een (sport)kans verdient. Door te sporten met leeftijdsgenoten bouw je aan #skills4life zoals; discipline, samenwerken, zelfvertrouwen, respect en mentale weerbaarheid.
 
Project N.E.C. United
N.E.C. United is een project dat actief is in drie verschillende Nijmeegse wijken. Luc te Riele, Manager Maatschappelijk en Supporterszaken bij N.E.C., vertelt hierover: “Aan circa zestien kinderen wordt een jaar lang twee keer in de week sportles gegeven. Het draait daarbij niet alleen om voetbal, maar ook om het krijgen van zelfvertrouwen, het leren incasseren, het hebben van verantwoordelijkheden, het opbouwen van conditie en het verhogen van het concentratievermogen. We helpen de kinderen hiermee in hun dagelijkse leven, zodat zij ook ná de lessen blijven profiteren van de geleerde skills. Dit is het derde jaar op rij dat we N.E.C. United uitvoeren en de resultaten tonen aan het dat het project succesvol is, veel kinderen die hebben deelgenomen gaan vervolgens sporten bij een vereniging. Met de bijdrage van IT4Kids hopen we het project uit te breiden naar alle wijken in Nijmegen.”
 
Duurzame sportkansen voor iedereen
Colette Zee, directeur IT4Kids: “Wij kijken ontzettend uit naar het partnership met N.E.C. Maatschappelijk. Er is een groot aantal kinderen die door beperkingen niet kunnen sporten en ook in Nijmegen zijn dit er enorm veel. Het N.E.C. United project sluit perfect aan bij onze missie voor duurzame sportkansen voor kinderen. Het succes en de aanpak van het project heeft samen met de energie van het commerciële team ons doen besluiten om deze samenwerking aan te gaan. Naast de vaste bijdrage voor het N.E.C. United project gaan we gezamenlijk het netwerk van N.E.C. activeren om afgeschreven hardware te doneren waarvan de waarde rechtstreeks ten goede komt aan deze mooie club. We hebben alle vertrouwen in een succesvolle samenwerking”.
 
Tonny Pijnappels, Marketing & Sponsorship Manager bij N.E.C. vult Colette aan. “Nu talloze bedrijven het erg moeilijk hebben, is geld om te sponsoren niet altijd voorhanden. Maar alle bedrijven hebben wel hardware liggen, zoals laptops, tablets, mobiele telefoons, servers, switchers, etc. Voetbal is geen doel op zich meer, maar eerder een middel om mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te krijgen. IT4Kids sluit naadloos aan op onze kernwaarden.”