Steun jouw sportclub door IT-apparatuur te doneren

Stichting IT4Kids, een ANBI-stichting, die kinderen een duurzame sportkans geeft door middel van het verzamelen van gebruikte en afgeschreven hardware, is juist nu een actie gestart om sportclubs in Nederland te helpen. De financiële gevolgen door de coronacrisis zijn groot voor de sportclubs: 4 op de 10 sportverenigingen vrezen hierdoor voor een ondergang. IT4Kids helpt de verenigingen door middel van innovatieve fondsenwerving. Bedrijven kunnen IT-apparatuur, zoals tablets, laptops, servers en netwerkapparatuur doneren en de waarde hiervan gaat naar de sportclub. 
Doneer juist nu! Het is juist nu van belang om sportclubs in Nederland te helpen, zodat de verenigingen kunnen blijven bestaan. Zodat wij met zijn alle kunnen blijven sporten en bewegen en #skills4life creëren. Deze sector is hard geraakt door het coronavirus.
 
  • Sportclubs zijn 11% van de inkomsten misgelopen
  • Voor 10% van de sportclubs is het voortbestaan op korte termijn bedreigd
  • 4 op de 10 sportclubs vrezen voor ondergang als crisis langere tijd aanhoudt* Onderzoekscijfers van het Mulier Instituut

Clubliefde

Colette Zee, directeur van Stichting IT4Kids, vertelt waarom de stichting de steun voor de sportclubs zo belangrijk vindt: “Sport is ontzettend belangrijk voor de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen en het zorgt voor veerkracht en vitaliteit. Daarnaast creëert het voor een “wij”-gevoel en in veel gemeentes ook voor een binding van de gemeenschap. Als ik zie hoeveel sportgeluk ik zelf heb gehad tijdens mijn schaatscarrière en ik de sportbeleving zie bij mijn dochters en de verbinding die zij maken met andere kinderen, dan wordt het nog meer bevestigd dat sportclubs moeten blijven bestaan! Alles begint met clubliefde. Daarom zijn wij met IT4Kids dit initiatief begonnen. Elke club heeft een netwerk en dit is een hele mooie innovatieve manier van fondsenwerving, zeker nu. We doen een oproep aan alle verenigingen: benader je netwerk met onze tools. En een oproep aan alle bedrijven in Nederland: doneer je afgeschreven IT-apparatuur en steunjouwsportclub!”. 
 
Steun jouw sportclub, met jouw bedrijf
Via www.steunjouwsportclub.nl kunnen bedrijven in Nederland IT-apparatuur, zoals laptops, dekstops, tablets, netwerkapparatuur en servers doneren aan een sportclub naar wens. Het proces van doneren is heel gemakkelijk. 
 
  1. Vul de donatie aanvraag in op steunjouwsportclub.nl waar je onder andere in aangeeft welke sportclub jij met jouw bedrijf wil steunen.
  2. IT4Kids neemt contact met je op. 
  3. Er wordt een afspraak gemaakt om de IT-apparatuur bij je op te halen. 
  4. En de waarde van de IT-apparatuur gaat rechtstreeks naar jouw sportclub. 

Gecertificeerde en veilige dataverwijdering
De gedoneerdeIT-apparatuurdie IT4Kids ontvangt voorde sportclubsgaateerst naar de verwerkingspartners, die de hardware op een veilige manier, gecertificeerddatawiped, opschoont en klaar maakt voor gebruik.De IT-apparatuur krijgt een tweede leven of wordt milieuvriendelijk gerecycled. 70% van de waarde gaat rechtstreeks naar de sportclub. Als bedrijf kan je aangeven welke sportclub je wil steunen. De overige 30% gaat naar IT4Kids om kinderen een duurzame sportkans te geven. 
 
Stichting IT4Kids vraagt aan alle bedrijven om de lokale sportclub te helpen in deze moeilijke tijd door IT-apparatuur te doneren. Voor meer informatie over de actie steunjouwsportclub of wil je doneren ga naar: www.steunjouwsportclub.nl

Deze actie is afgelopen