IT4Kids en Wilhelmina Kinderziekenhuis verlengen de samenwerking

IT4Kids is partner van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) met het beweegprogramma WKZ Sportief. Het doel van dit programma is om kinderen met een chronische ziekte of aandoening aan het sporten te krijgen of te behouden. Onder het WKZ Sportief vallen verschillende programma’s waaronder ‘Dit ben ik’ en ‘Uit bed’.

Erik Hulzebos, programmaleider van WKZ Sportief: “Wij willen kinderen met een chronische ziekte of aandoening aan het sporten krijgen of houden. Hiervoor hebben wij verschillende (op maat) sport- en beweegactiviteiten. Wij brengen in kaart waarom een kind niet aan sport doet. Is dat om financiële beperkingen, vanwege angst of door bijvoorbeeld gezondheidsproblemen? Met elkaar zoeken wij dan een oplossing om ieder kind in beweging te krijgen.”

 

‘Dit ben ik’ programma

Het afgelopen jaar is de bijdrage van IT4Kids ten goede gekomen aan het ‘Dit ben ik’ programma. Dit is een groepsprogramma voor kinderen (8-12 jaar) met een chronische medische aandoening en is gericht op de relatie lichamelijkheid, zelfbeleving en ziekte. Het is vooral de bedoeling dat de kinderen positieve ervaringen op fysiek en sociaal-emotioneel vlak op doen, en daar veel plezier in hebben. Een ander belangrijk doel is om de kinderen veerkrachtiger te maken in het omgaan met hun ziektebeeld. Het programma bestaat uit onder andere uit sport en spel, acteren en bezig zijn met de vier basisemoties.

De samenwerking

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis en Stichting IT4Kids werken samen om kinderen met een chronische ziekte of aandoening, fysiek en mentaal, te helpen door middel van sport en beweging. Bij bedrijven worden door IT4Kids hardwaredonaties opgehaald en de waarde wordt geschonken aan het beweegprogramma WKZ Sportief in het kinderziekenhuis. Van die waarde ondersteunt IT4Kids dit mooie project van het WKZ.