Dirk Kuyt Foundation

Dirk Kuyt Foundation & IT4Kids

De Dirk Kuyt Foundation stimuleert de aangepaste sport. Eén van de nieuwe projecten is frame running. Er zijn zo’n 40 verenigingen die deze sport voor kinderen aanbieden en dat vraagt om een nieuwe stap. De Dirk Kuyt Foundation organiseert de competitie om ook deze sporters extra uitdaging te bieden in het beoefenen van Frame Running. 

Aankomend jaar zal deze relatief nieuwe tak van sport in wedstrijdverband worden aangeboden. In 2022 ondersteunt IT4Kids deze regionale competitie dat in april gestart is. 

Over de Dirk Kuyt Foundation

De Dirk Kuyt Foundation ondersteunt en (mede) organiseert inmiddels circa 175 sportevenementen door heel Nederland. Dit geschiedt in samenwerking met sportbonden, stichtingen, verenigingen en vrijwilligers waarbij de Dirk Kuyt Foundation een financiële en/of organisatorische bijdrage biedt om sport stimulerende projecten te kunnen realiseren. Hiermee worden unieke sportmomenten voor mensen met een beperking mogelijk gemaakt.

De Dirk Kuyt Foundation richt zich op alle aangepaste sporten, van G-voetbal tot zeilen en van rolstoeltennis tot biljarten voor mensen met parkinson. Sporten heeft immers niet alleen een lichamelijke functie, maar speelt ook een belangrijke rol bij de sociale integratie.

Word een donateur

Doneer voor de Dirk Kuyt Foundation!