Prinses Máxima Centrum

Prinses Máxima Centrum & IT4Kids

Stichting IT4Kids steunt het sport- en beweegprogramma Maximaal Bewegen van het Prinses Máxima Centrum. Dit programma biedt het hele jaar door bewegingsactiviteiten voor kinderen met kanker. Kinderen worden tijdens hun verblijf in het Prinses Máxima Centrum uitgedaagd om actief bezig te zijn, want bewegen draagt bij aan goed herstel en biedt de nodige afleiding en plezier. Dankzij de steun van IT4Kids en andere donateurs kan de Foundation het sport- en beweegprogramma blijven realiseren. De kosten voor dit project vallen niet binnen de verzekerde zorg. 

Over het Prinses Máxima Centrum en programma Maximaal Bewegen

De miss van het Prinses Máxima Centrum is om ieder kind met kanker te genezen. Het fysiek actief zijn is noodzakelijk voor het herstel, maar we zien dat kinderen met kanker veel minder bewegen dan leeftijdsgenoten (25%). Daarom is het programma ‘Maximaal Bewegen’ ontworpen. Het houdt rekening met de barrières van de kinderen, maar veel belangrijker, kijkt naar de mogelijkheden van ieder kind. 

MAXIMAal Bewegen heeft als doel afname van de negatieve effecten van niet bewegen, bijdragen aan de sociale ontwikkeling van het kind, zelfstandigheid en weerbaarheid vergroten en reduceren van (late) effecten van de zware behandelingen. Helpt u mee?

Word een donateur

Doneer voor het Prinses Máxima Centrum