Wilhelmina Kinderziekenhuis

Wilhelmina Kinderziekenhuis & IT4Kids

Het Wilhelmina Kinderziekenhuis en Stichting IT4Kids werken samen om kinderen met een chronische ziekte of aandoening, fysiek en mentaal, te helpen door middel van sport en beweging. De waarde van de hardwaredonaties wordt geschonken aan het beweegprogramma WKZ Sportief in het kinderziekenhuis. Met WKZ Sportief biedt het WKZ sport- en beweegactiviteiten aan voor alle kinderen die in het ziekenhuis verblijven. Het doel is om kinderen met een chronische ziekte of aandoening aan het sporten te krijgen of te houden.

Over WKZ en WKZ Sportief

De visies van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) en IT4Kids zijn uitwisselbaar: ieder kind moet kunnen deelnemen aan sport, ongeacht financiële of fysieke beperkingen.

Het WKZ helpt vooral kinderen met een medisch paspoort, om deze kinderen weer goed en veilig op weg te helpen. Hierbij staat de ontwikkeling van het kind centraal, ofwel de #skills4life. Dit wordt onder andere gedaan middels het sport- en beweegprogramma WKZ Sportief. IT4Kids ondersteunt twee projecten financieel:

– het WKZ ‘uit bed’-programma, waarbij kinderen in het ziekenhuis op een leuke en speelse manier worden uitgedaagd om te bewegen, met als doel om de kinderen zo snel mogelijk uit het ziekenhuisbed te krijgen.

– het WKZ ‘op weg’-programma, dat bedoeld is om kinderen met een chronische ziekte of aandoening te laten bouwen aan weerbaarheid en zelfvertrouwen door middel van sport. Dat een kind de beperking niet als een hindernis ziet, maar juist als een kracht.

Word een donateur

Doneer voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis!